TÁJÉKOZTATÁSOK:
1. Beutalási rend, Díjtételek
Korábban említettem, hogy a beutalási rendben szigorú szabályozások léptek életbe. Sajnos napi szinten ütközünk olyan szakorvosi/kórházi kérésekbe, miszerint privát vagy állami szakellátás ezt vagy azt kér, de tőlünk várják a beutalót, vegyük le a vért, készítsünk EKG-t. Legyenek kedvesek az illetékes kollégának ilyenkor jelezni, hogy ez az Ő feladata, ha mégis nekünk kell elvégezni, ilyen esetben EKG, sürgős műtéti vérvételek miatt a táblázat szerinti térítési költségeket elkérjük.
 
2. Szigorított szakellátási rend
Egyre szigorúbb a szakellátások rendje, ezt többen már meg is tapasztalhatták. Így pl.a diabetológia, gasztroenterológia, bőrgyógyászat, ultrahang, szemészet csak a budaörsi lakóhellyel rendelkezőket fogadja (tehát pl. egy budapesti vagy érdi címmel rendelkező beteget hiába gondoztak rendszeresen korábban itt Budaörsön, mostantól a lakóhely szerinti szakrendelésre mehet csak, annak ellenére, hogy én vagyok a háziorvosa, viszont a beutalót én címezhetem a lakóhely szerinti illetékes szakrendelésre). Várható, hogy egyre több szakrendelésre ki fog ez a szabályozás terjedni.
 
5. NEAK által támogatott gyógyszereket írunk
A legújabb szabályozások szerint kötelesek vagyunk a NEAK által támogatott gyógyszereket írni, így  ne lepődjenek meg, ha esetleg nem a megszokott, hanem más nevű, de azonos hatóanyagtartalmú gyógyszert fogunk felírni, a változást azért igyekszünk majd mindig jelezni.
 
 
TANÁCSOK:
1.EMLŐSZŰRÉS
Bár szakmailag kiválóak az emlőszűrésben a budaörsi kollégák, de mivel a helyi emlőszűrést a budaörsieknek  a helyi önkormányzat fizeti, a megváltozott finanszírozás miatt már rutinszerűen csak mammográfia történik, ultrahang nem. Szeretném ezért javasolni, hogy inkább a behívó szerinti emlőszűrő állomásra menjenk, mert ott végeznek komplex emlőszűrést (mammográfia+ ultrahang).
 
2. LÉGÚTI BETEGSÉGEK
Még mindig vannak légúti betegek bőven. Időnként covid is.
Első vonalban mindig érdemes a honlapon tanácsaimat elolvasni, ha ezek alkalmazása ellenére sem javulnak 3-4 nap után, akkor telefonon  keressenek rendelési időnkben további tanácsokért. Ha a beszélgetés alapján szükségesnek tartom, személyes konzultációt is javaslok.